S pomočjo foto programa najlažje prejmete CEWE FOTOKNJIGO ali druge lastne foto izdelke.

Nasveti za oblikovanje foto knjige z dojenčkom

Nasveti za oblikovanje foto knjige z dojenčkom

Prva leta otrokovega življenja so bogata z novimi izkušnjami in doživetji. Takrat nastane veliko fotografij, ki jih boste še leta pozneje radi gledali.

Shranite te dragocene spomine v pravo knjigo!

CEWE FOTOKNJIGA je najboljše mesto za vaše fotografije

Naslovnica

Opogumite se in za naslovnico foto knjige uporabite črno-belo fotografijo. V tem primeru črno-beli odtenki ustvarijo miren in nežen videz dojenčka na fotografiji. Fotografiranje motiva z večje razdalje nam omogoča, da na eleganten način na fotografiji poudarimo ime dojenčka in datum rojstva, ki  ne motita ​pomembne vsebine fotografije. Barva pisave ni vedno nujno črna ali barvna, v našem primeru pa ta barvna kombinacija na svetlem ozadju posebej izstopa. Končen videz tega edinstvenega trenutka je po fotografskem in grafičnem obikovanju harmoničen in miren.

 


Fotografija v uvodu

Tako besedilo kot fotografija predstavljata ustvarjalna izziva za oblikovalce. Napisano številka dojenčkove velikosti simbolizira vašo osebno srečo. Izberite pisavo in spremenite le velikost in barvo.

 


Stran 2-3

Sedaj se začne barvito življenje. Če želite napisati naslove in besedilo samo z malimi črkami, bo knjiga dobila bolj osebno noto. Barvo pisave izberete s ponujene barvne palete.

 


Stran 4-5

Večerni trenutki ustvarijo posebno razpoloženje na fotografiji. Nežen vzorec ob posebni priložnosti v ozadju ustvari na fotografiji prijetno razpoloženje, kar da fotografiji jasnejše sporočilo. Med veliko in majhno fotografijo se ustvari prijeten kontrast.

 


Stran 6-7

Enobarvni zvoki v ozadju ponujajo različne ustvarjalne možnosti pri oblikovanju dvojne strani in predstavitvi različnih tem. Prav nam pride uporaba klipartov. Z različnimi manjšimi fotografijami lahko sestavite čudovito zgodbo in tako nastane neke vrste kratek "film".

 


Stran 8-9

Z vnašanjem večjih barvnih fotografij ostane malo nezapolnjenega zgornjega in spodnjega dela dvojne strani. Tako boste ustvarili privlačen niz fotografij in z njimi boste povezali obe strani. Pregib na sredini knjige bo tako manj moteč. Na posamezni fotografiji lahko izberete le posamezne detejle, njihove velikosti lahko spreminjate.

 


Stran 10-11

V foto knjigo lahko poleg številnih sličic iz različnih kategorij prenesete tudi veliko število sličic. Nasičenost s sličicami in fotografijami ter njihovo medsebojno prepletanje povečajo pripovedno moč foto knjige.


Stran 12-13

Ozadje ni nujno enostavno ali vzorčasto. Uporabite simbolično sliko kot ozadje za izbrano temo. Sliko preprosto potegnite na željeno stran.

 


Stran 14-15

Fotografije posebnih trenutkov je treba oblikovati temu primerno, torej v miru in zbrano. V našem primeru fotografija, ki se razteza po celi strani, deluje zelo subtilno. Svoj čar ima dvojni odtis prsta v obliki srca, ki ga izberemo v kategoriji ozadij s poročnimi temami.

 


Stran 16-17

Če želite narediti foto knjigo barvno zanimivo, imate na razpolago neomejene možnosti iger z barvami. Izbirate bodisi osnovne barve ali barve iz barvne palete. Tako nastane foto knjiga z vašimi barvami.

 


Stran 18-19

Zgodbo lahko napišete tudi brez besedila Lepo je, če povemo zgodbo s fotografijami. Glavni motiv postavimo na desno stran (ugotovljeno je, da je naš pogled bolj usmerjen na desno) in dodatne slike na levo stran. Še en način, kako narediti foto knjigo bolj zanimivo.

 


Stran 20-21

Izbrani mali panoramski format knjige ponuja priložnost, da pokažemo tudi panoramske fotografije. Tišina, zmanjšana ostrina fotografije na levi strani s poudarkom dveh ljudi na desni strani fotografije, ponuja prijeten pogled. Nasprotje tej fotografiji, ki se po vsebini in formatu posnetka razlikuje, je posnetek portreta na desni strani. Njuna izbira je namerna, s svojo sivino v ozadju se fotografiji barvno dopolnjujeta. Z majhno, dobro izbrano klipart sličico postavimo "pika na i".

 


Stran 22-23

Fotografija ima skoraj vedno tudi okvir, zakaj ga ne bi imela tudi v foto knjigi. Na zgornjem primeru foto knjige vidimo, kako lahko uskladimo barvne odtenke fotografije in okvirja. Tematska povezanost in usklajeno oblikovanje obeh strani delujeta harmonično. 

 


Stran 24-25

Tudi če ste dober fotograf, vaše fotografije ne bodo vedno take, kot ste si želeli. Včasih so fotografije temne, del njih ostane zakrit, živahne otroke včasih težko ujamete, včasih je predmet, ki bi po vaši želji moral biti v sredini fotografije, zakrit. Vse te pomanjkljivosti lahko popravite tako, da uporabite eno od funkcij foto programa. V rubriki "Maske in okvirji" lahko izbrirate med različnimi oblikami. V našem primeru izbran okvir v obliki balona je lepo nasprotje ostalim trem, običajnim oblikam fotografij.

 


Stran 26

Svojo zgodbo lahko zaključite z zadnjo fotografijo na levi notranji strani, ki se tematsko ujema s fotografijami v foto knjigi. Na koncu lahko dodate opombo: "Se nadaljuje." 

Strokovni nasvet za CEWE FOTOKNJIGO

Pri urejanju svojih fotografij s programom za obdelavo lahko uredite predvsem barve in kontraste. Priporočljivo je, da izključite avtomatsko optimizacijo fotografij v laboratoriju. Pri urejanju fotografije se bo le-ta odprla v novem oknu. Na voljo imate več možnosti, kako lahko sami obdelate vaše fotografije. V kolikor fotografije ne uredite sami, vam svetujemo, da uporabite avtomatsko optimizacijo fotografij. Prepričani ste lahko, da bodo vaše fotografije natisnjene v visoki kakovosti.