S pomočjo foto programa najlažje prejmete CEWE FOTOKNJIGO ali druge lastne foto izdelke.

Nasveti za oblikovanje foto knjige o počitnicah

CEWE FOTOKNJIGA o počitnicah in potovanjih

V CEWE FOTOKNJIGI vam pokažemo primer foto knjige o poletnih počitnicah na Baltskem morju. Korak za korakom vam pokažemo kaj je treba upoštevati pri oblikovanju foto knjige, damo vam nekaj nasvetov in opozorimo na kaj se osredotočati pri izbiri modelov.

Oblikovalski nasveti za veliko CEWE FOTOKNJIGO

Počitnice in potovanja

Že pred začetkom poletja se na počitnice veseli cela družina. Bodisi se med počitnicami hladite v hribih ali se sproščate ob morju, na dopustu vedno najdemo veliko očarljivih prizorov. Veseli smo, da lahko v foto knjig shranimo spomin na ta prijeten letni čas in na številne dragocene izkušenje. Kam bi bolje shranili velike fotografije z idiličnimi plažami, s pristaniščem ali veličastnimi alpskimi prizori, kot v CEWE FOTOKNJIGO.

S primerom CEWE FOTOKNJIGE o poletnih počitnicah pri Baltskem morju vam pokažemo, kaj je treba upoštevati pri oblikovanju ter na kaj se osredotočiti pri izbiri posnetkov.

Nekaj nasvetov za CEWE FOTOKNJIGO o počitnicah:

  1. Izberite naslovno fotografijo in naslov za foto knjigo.
  2. Izberite velikost, postavitev in obseg strani v CEWE FOTOKNJIGI.
  3. Določite razporeditev fotografij po tematskih poglavjih.
  4. Bodite pozorni pri izbiri fotografij na dvojni strani. Izogibajte se pretirani nasičenosti fotografij z različnimi motivi. Vstavite fotografije, ki se dopolnjujejo po temi in velikosti.
  5. Izberite barvo strani in oblikovalske elemente, bodite pozorni tudi na enoten videz in stil foto knjige
  6. Naslovite destinacije na fotografijah. Pred naročilom foto knjige ponovno preverite slovnične napake v besedilu.
  7. Vse fotografije naj imajo enake okvirje na barvnem ozadju.
  8. Pred naročilom priporočamo, da še enkrat pregledate celo foto knjigo.

 


Naslovnica

Na naslovni strani je le en motiv na celi fotografiji. Gugalnik spominja na poletje, sonce, plažo, morje, ... Vse to prikliče prijetne sanje. V tem primeru smo izbrali priročno CEWE FOTOKNJIGO XL s trdimi platnicami, ki meri 30 cm x 30 cm (zaprta). Odprta CEWE FOTOKNJIGA ponuja s svojimi 60 cm odlične možnosti, da nekateri predmeti pridejo še bolj do izraza. Bel naslov se ujema z barvo vseh besedil v CEWE FOTOKNJIGI.

 


Prva stran

Prva stran v CEWE FOTOKNJIGI že na prvi pogled naredi na nas splošnen vtisi o poletnih počitnicah pri Baltskem morju. Kratko besedilo učinkovito opiše temo foto knjige ter kraj in čas počitnic. Izbran naslov "Poletje, sonce, plaže in morje ..." je bil namenoma napisan s precej večjo pisavo kot podnaslov "Naše počitnice pri Baltskem morju 2011". Besedilo bele barve se dobro ujema s temno modro barvo v ozadju, kakor tudi z barvo okvirja fotografije.

 Stran 2/3

Fotografije na dvojni strani ponujajo predstavitev arhitekturnih in kulturnih elementov, ki so značilni za klasične fotografske posnetke in prilagojeni našim "bralnim" navadam. Večje fotografije so razporejene okoli kratkega besedila, polne osebnih vtisov z dopusta, manjše fotografije pa so razporejene kot v slikanici. Vse so enake velikosti v obliki kvadratov. Da bi dosegli večjo izrazitost fotografij, smo izbrali črno ozadje in vse slike postavili v bel okvir. Velik, prazen prostor med obema stranema poudari pomen posameznih posnetkov.

 Stran 4/5

Trije fotografski posnetki na levi in ustrezna dva na na desni strani. Izbrane popotniške fotografije na obeh straneh dajo vtis sprehajanja po počitniškem naselju. Bela barva v ozadju in postavitev fotografij ustvarjajo vizualni molk.

 Stran 6/7

Dva čustvena otroška portreta vzbudita v gledalcu vtis, da je na počitnicah vsak dan sijalo sonce. Pogleda obeh otrok sta v vodoravni liniji. Otrokova pogleda sta usmerjena neposredno v fotografa.

 Stran 8/9 in 10/11

V ozadju dvojne strani je motiv, ki je na voljo v programski opremi Moj CEWE FOTOSVET, v kategoriji "Poletne počitnice". Motivi iz te kategorije so izbrani tako, da se ujemajo z motivi na fotografijah in z debelinami foto okvirjev. Le z nekaj kliki lahko oblikujemo čudovito pisano dvojno stran.

 Stran 12/13

Skupinsko jahanje ponija na plaži deluje impresivno, zato smo to fotografijo vstavili na obe strani brez okvirja. Na veliki fotografiji so vidne vse podrobnosti, vzdušje s počitnic je tako bolj prepričljivo. Napis v beli barvi na vrhu strani "Sreča na zemlji je jahanje konja", dodatno poudarja, da je to eno od najlepšjih doživetij na počitnicah.

 Stran 14/15

Vsake počitnice zahtevajo počitek in igro. Otroci uživajo v peskovniku ter ob poslušanju pravljic. Z igrivo postavitvijo fotografij stran dobi poseben pomen. Za ozadje smo, primerno temi, izbrali roza barvo. Na desni strani je besedilo temnejše roza barve. Bela barva besedila v tem primeru ne bi bila primerna.

 Stran 16/17

Vožnja s kočijo k svetilniku ponuja posebno doživetje. Če želite, da svetilnik s prekrasno okolico zablesti v vsej svoji lepoti, ga postavite po celi površini leve strani - zvijača, kako pritegniti pozornost gledalca. Na desni strani so štirje izletniški motivi ohlapno porazdeljeni. Spodnja desna fotografija se lepo ujema z levo fotografijo z vetrom na borom.

 Stran 18/19

Dvignite jadra in odplujte - celodnevni izlet na jadnici "Aphrodite" z dvema jamboroma je navdušil prav vse. Na fotografijah vidimo tako večje dele kot posamezne podrobnosti jadrnice, ki kot celota predstavljajo doživetja z izleta. Pogleda kapetana in galeba na sredini strani sta usmerjena v isto smer.

 Stran 20/21

Obisk trga obtniškihi izdelkov naredi velik vtis. Tam je na tisoče stvari, ki jih želite kupiti. Bogata ponudba obrtniških izdelkov vzame veliko prostora v foto knjigi, zato je priporočljivo, da se celotna površina leve strani nameni enemu, reprezentativnemu motivu, drugi pisani motivi na desni strani so postavljeni na črnem ozadju. Desna stran se zaključi s portretom nasmejanih žensk. Njuna pogleda veliko povesta o čustvih in izpolnjenih željah.

 Stran 22/23

Na obali Baltskega morja je več pristanišč, kjer so zasidrane ladje in impresivne jahte. Pogled na pristanišče ponuja poseben pogled od daleč, kjer se panoramski motiv razteza čez dve strani. Pet fotografij s podrobnimi motivi je razporejenih kot trak fotografij pod panoramskim motivom na temno modri podlagi. S sličico, npr. s morskim konjičkom, stran dobi bolj osebno noto. Program CEWE FOTOKNJIGE ponuja veliko različnih sličic v kategoriji klipartov.

 Stran 24/25

Želja številnih mladih je, da se naučijo jadrati. Navpična postavitev treh razporejenih portretov na levi strani veliko pove o čustvenih doživetjih v pristanišču - zlasti brisanje solz fantka v zgornjem levem kotu. Izbira temno modrega ozadja na straneh 22/23 in 24/25 pokaže na povezanost med temi štirimi stranmi.

 Stran 26

Na koncu CEWE FOTOKNJIGE smo z izbranim motivom jasno pokazali, da se, žal, vsake počitnice enkrat končajo. Cesta, natanko na sredini fotografije, ustvarja širok pogled v daljavo. Gledalec dobi občutek tretje dimenzije. Konec prijetnih počitnic je čustveno obarvan.