S pomočjo foto programa najlažje prejmete CEWE FOTOKNJIGO ali druge lastne foto izdelke.

Naredi scrapbook


Nasvet za oblikovanje Scrapbook

Cover Gestaltung

PLATNICE:

Janna Werner je za platnice izbrala vzorec lesa v ozadju, ki predstavlja trdno površino. Okno, v beige barvi, je uporabila kot glavni prostor za oblikovanje, kamor je dodala rdeče in modre črte, ki ustvarijo videz šolskega zvezeka. Da bo preglednost najboljša, je določila intenzivnost barv. Pri igrivem snovaju je uporabila različne elemente, kot so lepilni trak in bel pravokotnik, v kombinaciji s kratkimi besedili, črtkanimi črtami in puščicami. Različni tipi pisav poudarjajo značilnost improviziranih albumov. Pri posameznih elementih lahko spremenimo tako usmeritev kot velikost, zato je oblikovanje za vsakega enostavno. V osrednji prostor je razporedila pet fotografij, enakih velikosti, ki so shranjene skupaj z oznakami, okvirji in drugimi pravokotniki. Šesto polje je uporabila za kratek opis vsebine strani. Nekatere oblikovne elemente je popestrila s sencami in foto okvirji. Izbiramo lahko med različnimi stopnjami intenzivnosti, različnimi širinami in barvami senc ter okvirjev. Na koncu je še po celi strani razdelila konfete in izbrala velikost.


Hintergrund-Gestaltung mit Holzmuster

SEVERNI MEDVED:

Ponovno smo izbrali vzorec lesa kot ozadje in bel kvadrat, ki je zasnovan kot osnovna površina. Različne štampiljke in značke krasijo stranske robove, ki se barvno skladajo s celo sliko. Po želji lahko dodate elemente, kot so široka bela podlaga ali rdeča črta, pregleden okvir za besedila, moder pravokotnik, ki naredijo lesen videz prijetnejši. Stran v knjigi bo tako bolj pregledna. Dva barvna bloka, modre in bele barve, je ustvarila Janna Werner. Črtkana črta na vrhu slike spominja na šite šive, ki so osenčeni. Glavni motiv je postavljen v sredino, okoli njega pa je razporejenih več majhnih slik, kot so zapiski, oznake, dokumenti, različne zastave in štampiljke, ki pa so postavljene v ozadju slike. Dekorativno pikčasto črto in maskirni trak uporabimo pri poudarjanju različnih tipov pisav.


Layout-Elemente aus  Streifen & Fotorahmen

PROSIM, PROSIM, PROSIM:

Da bo beležka raznolika, lahko vanjo vključimo tudi druge oblikovne elemente. Svetel oblak v ozadju dobi v primerjavi z drugimi besedili, oblikami in barvami poseben videz. Beige pas je primeren za kratak besedila, na primer vpis datuma. Na beli podlagi smo oblikovali poševen pas nežne modre barve, na spodnjem delu strani pa črto sive barve in linije rdečih in smetana črt. Širino traku lahko poljubno nastavimo. Šivi na spodnjem delu strani dodatno popestrijo celoten videz. Serija fotografij kot na filmskem traku skupaj z okvirjem, so posebna paša za oči. Janne Werner je uporabila okoli barvenga bloka še rdečo črto. Pod serijo fotografij je postavila še okno bele barve in črtkano črto, kar še bolj poudari videz fotografij. Besedilo je na temnejši beige površini. 


Hintergrund-Gestaltung mit Packpapier

DOGODIVŠČINE V KOPENHAGNU

S "koščki" ali "odrezki" bodo spomini na obiskano mesto prav posebni! Ovojni papir kot ozadje je idealno za pisano sestavo. Stran je okrašena s številnimi sličicami, trakovi, krogi, črtami, dodamo lahko tudi puščice, znamke ali nalepke. Vse to lahko po lastni želji prilagodimo glede na velikost, obliko in postavitev na strani. Pri fotografijah lahko uporabimo pestro paleto dekoracij, zato je Jana Werner dodala rdeč okvir, ki deluje kot senca. Na koncu poveže še besedilo in ključne besede v različnih pisavah.


Clipart-Elemente: Notizzettel & Tag

KDO JE ZA FOTOAPARATOM ...

Janna Werner je sama izdelala črno-bele kocke, ki krasijo belo podlago. V tem primeru izberemo črno in belo barvo ter željeno velikost. S funkcijo "kopiraj in prilepi" jih postavimo drugo poleg druge, tako da nastane barvno urejen pas. S končno črno črto ločimo beli prostor drug od drugega. Pri oblikovanju vstavimo dve fotografiji in ju opremimo z okvirjem v podobi filmskega traku, ki je nastavljiv po velikosti in preglednosti. Vstavljen okvir fotografije ne zakriva. Izbrani elementi dobijo mehko senco in jih lahko premikamo s pomočjo funkcije v meniju naprej ali nazaj. Da bo stran pregledna, je Janna Werner zmanjšala nekatere simbole, kot na primer rdeč okvir in v njem vstavljen blok bele barve. Nekatere zaključne linije spremnih tekstov niso poravnane.


Clipart-Elemente: Fahmen & Banner

MOMENTKE

Nežno ozadje s cvetjem lahko postane z usklajenimi barvami in oblikami tudi živahno in osvežujoče. Črtast maskirni trak na vrhu strani je kot detajl, velikost traku lahko poljubno izberemo. Ozka siva linija ločuje posamezne vzorce. Spodnji del strani lahko okrasite z različnimi maskirnimi trakovi. Za črno-belo fotografijo je Janna Werner vstavila okvir, zastave in znamke, ki jih vidimo z vrtenjem v obe smeri. Nalepke Hawaii naredijo poletno vzdušje, svoj čar pa ima tudi majhna ptica v ospredju. Pod fotografijo vstavimo beige pas, kamor lahko vpišemo besedilo.


Clipart-Elemente: Sprechblasen & Konfetti

POGLEJ ME

Janna Werner je ponovno uporabila ovojni papir za ozadje, s čimer se nadaljuje ustvarjalna nit čez cel album. Fofografijama, ki ju je postavila na sredino strani, je dodala bel okvir in ju razporedila drugo nad drugo. Dekorativni elementi, kot so različni krogi, maskirni trakovi in značke, so naredili celo dekoracijo bolj igrivo. V majhnem oblaku je naslov "Poglej me". S spreminjanjem preglednosti nekaterih elementov, napr. pri barvnih konfetih, lahko dosežemo učinek prosojnosti.


Clipart-Element: Masking Tape (verziertes Klebeband)

POTOVANJE JE SUPER!

Tudi na tej strani je v ozadju bela barva in osenčen kvadrat, pod tem pa že večkrat uporabljen vzorec lesa. Na sredini je barvna fotografija. Foto okvir s polarizirano optiko je idealen način, kako poudariti zgodbo, ki "potuje" po strani knjige. Za fotografijo so postavljene različne klipart slike: znaki, nalepke mesta Barcelona, letalske vozovnice, žigi, kot tudi beležka, ki se ujemajo s toplimi barvnimi vzorci in s temo fotografije. Okrasni šivi na okvirju fotografije ter lepilni trak med ozadjem v podobi lesa ter glavno ploskvijo za oblikovanje, naredijo videz strani še bolj izviren. Z rdečim krogom je označena fotografija, s črno puščico pa je označeno besedilo, kot pomembni točki na strani.


Clipart-Elemente: Filmrahmen & Briefmarken

IGRA Z MIŠKO

Tudi tokrat uporabimo ovojni papir za ozadje. Naslov "Igra z miško", postavljen na levo, naredi vtis neurejenosti. S puščico pokažemo na opisano sliko. Če je posnetek preveč svetel ali temen, ga lahko popravite s pomočjo vgrajenega urejevalnika fotografij. Barve ali kaj drugega lahko obdelate tako, da dvakrat kliknete na fotografijo. V menijski vrstici se pokaže, če je fotografija primerna za tiskanje. Z uporabo klipart slik in foto okvirja stran dobi podobo igrive fantazije. Če želite zapolniti površino še z vašimi ustvarjalnimi zamislimi, jo lahko dodatno okrasite z maskirnimi trakovi, cvetjem, prekinjenimi in pikčastimi črtami, puščicami ali besedilom.